A Föld a Barátom! -újra

Az egri székhelyű Kárpátok Alapítvány a LEGO Csoport támogatásával két körös kreatív, alkotó versenyt hirdet az északkelet-magyarországi térségben működő (Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék) óvodai csoportok, általános iskolai osztályok és civil szervezetek részére.

Téma: környezet- és természetvédelem, fenntartható fejlődés

Olyan oktatási intézmények (óvodák, általános iskolák) és civil szervezetek pályázatait várjuk, ahol hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek tanulnak! Pályázni csoportonként, osztályonként lehet, minden első körben résztvevő csoport egy LEGO vagy DUPLO Play Boxot kap adományba!

Kategóriák:

• Óvodások
  • Általános iskolások I. (1.-2. osztály)
  • Általános iskolások II. (3.-4. osztály)
  • Általános iskolások III. (5.-8. osztály)

Első kör:

Alkalmazható technika: háztartásokban megtalálható anyagok (pl.: szalvéta, újságok, kartondobozok, textil-, üveghulladék stb.) újrahasznosításával, ill. természetben fellehető alapanyagok (pl.: homok, kövek, gallyak, levelek, termések, stb.) felhasználásával. Hagyományos eszközök is alkalmazhatóak (festék, tempera, zsírkréta, színes papír, stb.), a fő cél a téma minél innovatívabb formákban történő bemutatása.

Részvételért járó adomány: 1 db LEGO vagy DUPLO Box/csoport

Második kör (a részvétel nem kötelező, de csak az első körös nevezők vehetnek benne részt):

Alkalmazható technika: Az adományba kapott építőkockákat szükséges használni, azokból a témában építeni, vagy valamilyen alkotást létrehozni, azt lefotózni, levideózni és beküldeni.

Díj: nagy értékű LEGO szettek a kategóriákban helyezést elérő csoportok számára, illetve minden résztvevő gyermek egy-egy LEGO/DUPLO szettet kap ajándékba.

Határidők:

Első kör: 2022.04.30.

Második kör: 2022. október 30.

Eredményhirdetés: 2022. november 30.

A versenyen való részvételhez regisztráció szükséges, amely során egy elektronikus űrlapot kell kitölteni, és a pályamunkákat feltölteni, vagy postai úton szükséges megküldeni a Kárpátok Alapítvány-Magyarország, 3300 Eger, Felvégi u. 53. címre („A Föld a Barátom!” megjelöléssel). A postai úton küldött pályázóknak is szükséges online regisztrálniuk.

Kérjük, a regisztráció előtt figyelmesen olvassák el a verseny szabályzatát!

A FELTÖLTÖTT PÁLYAMŰVEKET KÉRJÜK A MEGADOTT MÓDON ÁTNEVEZNI, MÁSKÉPP A REGISZTRÁCIÓT NEM TUDJUK ELFOGADNI!!!!

ITT REGISZTRÁLOK!

További információ kérhető:

Németh Mercédesz

Email: afoldabaratom@gmail.com

Telefon: +3636516750; +36305209318

A Kárpátok Alapítvány-Magyarország elkötelezett a gyerekek fizikai, érzelmi, szociális és egyéb biztonságának szavatolása iránt, ezért kérünk minden pályázót, olvassa el Védelmi Szabályzatunkat!