Stratégiai célkitűzéseink

Helyi közösségek és civil szervezetek fenntartható fejlesztési kezdeményezéseinek támogatása;

Társadalmi szemléletformálás és hátrányos helyzetű térségek és közösségek támogatása

Hátrányos helyzetű fiatalok támogatása

Legfrissebb eseményeink, híreink

A Kárpátok Alapítvány pályázati úton történő adományozással, és hátrányos helyzetű vidéki térségek és közösségek támogatását előirányzó fejlesztési célú programok, projektek lebonyolításával, valamint ösztöndíjas támogatásokkal foglalkozik.

Közel 25 millió forinttal támogatjuk a hátrányos helyzetű gyerekek korai képességgondozását
2020 őszén új tagokkal bővült kuratóriumunk és felügyelő bizottságunk. Alapítványunk alkalmazkodva a régi és új kihívásokhoz örömmel kezdi el az új testületi tagokkal a közös munkát, a Kárpátok Alapítvány stratégiájának megvalósítását.
2020.12.24-től szabadságra megyünk, 2021.01.04-től ismét elérhetőek leszünk, addig is minden kedves követőnknek, támogatónknak, együttműködőnknek Áldott és Békés Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánunk!
Elkötelezett egri polgárok csapata eltökélte, hogy összegyűjt 1 millió forintot az Egri Közösségi Alapítvány létrehozására (alaptőkére).

The Carpathian Foundation-Hungary based in Eger, Hungary is seeking for a competent Program Coordinator to undertake a variety of administrative and program management tasks. Application deadline is 7 January, 2021.
5000 játékszettet adományoztunk gyerekeknek partnereink együttműködésével a LEGO Csoport támogatásának köszönhetően.
Idén 2020 december 1-jére esik az USA-ból kiinduló  „Giving Tuesday”,  melyet szabad fordításban „Adakozó kedd!”-nek nevezhetünk.
Idén is elindul az Adakozó kedd! nevezetű kampány, melynek mi is részesei vagyunk!
2020. október 29-én mutattuk be a magyarországi és a szlovákiai kora gyerekkori beavatkozások, szolgáltatások és programok jellemzőiről, eredményeiről és hiányairól szóló tanulmányunkat.

Köszöntő

A Kárpátok Alapítvány megalapítása óta gyökeresen megváltozott az a külső környezet, amely az Alapítvány létrehozását motiválta és küldetését meghatározta.

A Kárpátok régió öt országának – Lengyelország, Magyarország, Románia, Szlovákia, Ukrajna – határ menti térségeiben megerősödtek a civil szervezetek, az ötből négy ország térségi perifériális jellege oldódott az Európai Unióba történő belépéssel.

Javult az itt élő nemzetek és etnikai csoportok kapcsolata, nem kis részben a Kárpátok Alapítvány tevékenységének köszönhetően. A pozitív irányú elmozdulás azonban újabb kihívásokkal jár együtt, melynek fényében még világosabbá válnak mindazok a régebben és újonnan keletkezett problémák, amelyek megoldásához az alapítvány a maga szűkre szabott lehetőségei szerint hozzá kíván járulni.

Nincs hely itt arra, hogy számba vegyük ezeket a kihívásokat, csupán jelezni szeretnék néhányat: leszakadó, marginalizálódó és lehetőségeivel élni nem tudó térségek, az Európai Unióból áramló pénzforrások egyenlőtlen elosztása, bizalmatlanság és alacsony fokú együttműködési hajlandóság.

Ezekre a régi-új kihívásokra és lehetőségekre épülve készült el 2015-ben a Kárpátok Alapítvány öt évre szóló stratégiája. Ennek fókuszában a régió emberi és közösségi erőforrásainak fejlesztése, valamint a térség abszorbciós kapacitásának erősítése áll. A stratégia megvalósítását szervezetileg a Nemzetközi Kárpátok Alapítványi Hálózat négy tagjának önállósága és szoros együttműködése biztosítja. (Bővebben: www.carpathianfoundation.org)

Honlapunk a Kárpátok Alapítvány – Magyarország programjait mutatja be, számítva mindazokra, akik hozzá kívánnak járulni Észak-Kelet Magyarország, valamint a Kárpátok régió gazdasági, szociális és kulturális fejlődéséhez.

Köles Sándor portré

Köles Sándor