KÁRPÁTOK HÁZA FÓRUM Társadalmi vállalkozás- a civil vállalkozás gazdasági eszközei

A Kárpátok Háza program fórumsorozata keretén belül 2009. június 24-26-a között a lengyelországi Sanokban lezajlott a negyedik Fórum, a Társadalmi vállalkozás- a civil vállalkozás gazdasági eszközei címmel.

A Kárpátok Háza programot a Kárpátok Alapítvány - Lengyelország koordinálja, a Norvég Civil Támogatási Alap négy évre szóló, 400.000 eurós támogatásával. A program 2006 decemberében indult azzal a céllal, hogy a Kárpátok régió közösségei között az együttműködés új formái jöjjenek létre a civil szervezetek, helyi önkormányzatok és üzleti vállalkozások között kialakuló kapcsolatokon keresztül, különböző rendezvények, fórumok, kiállítások és kiadványok útján.

A júniusi Fórumon lengyel, magyar, román, szlovák és ukrán szakértők tartottak előadást a társadalmi vállalkozás, szociális gazdaság témában.
A tizenöt magyarországi résztvevők közül Varga Erika a Romani Divatstúdió vezetője mutatta be alakuló társadalmi vállalkozását, Petheő Attila, a Corvinus Egyetem tanársegédje, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány munkatársa Múlt-jelen-jövő. A szociális vállalkozások lehetőségei és feltételei címmel tartott előadást illetve Fazekas Bálint, a Retextil Alapítvány projektmenedzsere ismertette Alapítványuk tevékenységét.

Címkék:
File attachments: