1 2 3 4

Lezajlott az első tréningsorozatunk

Sikeresen lezajlott 2017. szeptember 14-én az „Észak-magyarországi települések kisközösségeinek megerősítése, aktivizálása” című (EFOP-1.3.5-16-2016-00915) projektünk keretében szervezett három alkalmas tréningsorozat első csoportjának utolsó tréningalkalma.

A tréning célja az volt, hogy az együttműködő intézmények és szervezetek által delegált képviselőket, valamint a bevont önkénteseiket felkészítésük arra, hogy hatékonyan fel tudják mérni a helyi szükségleteket, problémákat és ezekre fókuszálva tudják megtervezni és megvalósítani helyi fejlesztési kezdeményezéseiket, úgy nevezett mini projektjeiket.

A résztvevők elsajátíthatták, hogyan, milyen eszközökkel lehet felmérni egy település vagy közösség igényeit, szükségleteit, megismerkedhettek a SWOT és SOAR analízis valamit a probléma és célfa módszerekkel, a projekttervezés lépéseivel, a hatékony kommunikáció, nyomon követés, monitoring, és értékelés módszereivel és fontosságával. A partnerség-építés és egyéb együttműködők, megvalósítók feltárásnak és bevonásának gyakorlatait is közösen beszéltük át. A három alkalom során a résztvevők mindemellett megismerhették egymás településeit, szervezeteit, céljait, tevékenységeit. Sok hasznos tanácsot és ötletet tudtunk megosztani egymással, az utolsó alkalomra a résztvevők pedig elkészítették a mini projektjeik tervezetét, és belefogtak a megvalósítás előkészületeibe. Az elkészült terveket közösen beszéltük át, és a csoport tagjai jó tanácsokkal, tapasztalatokkal segítették egymást a tervezés folyamatában is.

Sok sikert kívánunk minden részt vevő szervezetnek a mini projektjeik megvalósításához és a további önkéntesek bevonásához!

A mini projektekről továbbra is hírt adunk honlapunkon, Facebook oldalunkon, maradjatok velünk!

Tartalom: 
Címkék: 
File attachments: 
CsatolmányMéret
Image icon tréning1.13.88 MB
Image icon tréning1.24.15 MB
Image icon tréning1.34.03 MB
Image icon tréning2.14.04 MB
Image icon tréning2.23.89 MB
Image icon tréning2.33.91 MB
Image icon tréning3.14.16 MB
Image icon tréning3.23.94 MB
Image icon tréning3.33.95 MB