Megjelent a TGE nyári hírlevele

A hírlevélben bemutatásra került a TGE és az EFC közös tanulmánya, amelyben összegzésre kerültek a jó és rossz gyakorlatok, melyek mentén javaslatokat fogalmaztak meg, melyek egyszerűsítenék a határokon átívelő, európai filantrópiát. A tanulmány angol nyelven érhető el.

Május 12-én valósult meg a „Filantrópia fellendítése Európában” című konferencia, melyről már mi is beszámoltunk. A résztvevők rávilágítottak, hogy folyamatosan növekszik és egyre fontosabb szerepet tölt be a filantrópia a közösségi akciókban, ezért szükség van rá, hogy megfelelő környezetet teremtsünk a sokkal hatékonyabb határokon átívelő adományozáshoz, a szektorok közötti összefogás által. A konferenciáról készült egy összefoglaló videó, mely a hírlevélben és a Youtube-on is elérhető.

A hírlevélben bemutatkozik a hálózat három új kedvezményezettje is, köztük a magyarországi Szent István Közhasznú Alapítvány. Az alapítvány célja elsősorban egy „Orvosi Ház” megalapítása, amely konferenciáknak, képzéseknek és kezeléseknek lehetne a helyszíne. Azonban emellett az Alapítvány elkötelezett a kultúra mellett is, számos jótékonysági koncertet és nemzetközi kiállítást szerveztek hazánkban. Az alapítvány kulturális tevékenysége folyamatos, új ötleteik megvalósításához keresik a forrásokat, donorokat. Reméljük, hamarosan a TGE hálózaton keresztül is tudnak adományt fogadni.

A hollandiai „Szárnyak a Párbeszédért” alapítvány célja, hogy segítse az afrikai védett területek hosszú távú menedzsmentjét, és küzdjön az elefántok orvvadászata ellen. Az alapítvány új projektje a Csádi Köztársaságban, a helyi kormányzattal összefogásban valósul meg az utolsó csádi elefántok védelme érdekében.

A németországi mozart@augsburg célja, hogy a zenei varázslatot visszahozza Augsburgba, ebbe a nagyszerű városba, mely a világhírű zeneszerző, Leopold Mozart szülővárosa. Ennek érdekében koncerteket szerveznek, fiatal művészeket támogatnak, zenével töltik meg a történelmi templomokat és koncerttermeket.

A teljes hírlevél angol nyelven itt érhető el. Amennyiben érdeklődik a téma iránt, és máskor is szívesen olvasna hasonló híreket, iratkozzon fel a TGE hírlevelére itt.

Címkék: