1 2 3 4

Nagyvonalú adomány helyi közösségeknek az egri TESCO Áruháztól

2017 őszén több mint 500 gyermek-, ifjúsági- és felnőtt könyvet adományozott el az egri TESCO Áruház egri közösségeknek, közösségi házaknak, civil szervezeteknek.

Az adományok kiválogatásában, és az elsősorban hátrányos helyzetű gyerekekkel és felnőttekkel foglalkozó közösségekhez, civil szervezetekhez történő eljuttatásában az egri Kárpátok Alapítvány volt az áruház partnere.

A könyvekből kapott a Markhot Ferenc Kórház gyermek osztálya mellett, a felnémeti, a berva-völgyi közösségi ház is, az IFI Pont, a Dobó Katica Nyugdíjas Egyesület, a SZETA Egri Alapítványa, az Egri Barátnők Egyesülete, az Autisták Alapítványa, és a Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványa is. Az adomány összértéke közel nyolcszázezer forint volt.

A TESCO Áruház igazgatója, Szilágyi Zoltán elmondta, hogy rendkívül örül, hogy a megsemmisítés helyett a leselejtezett könyvek olyan helyre, olyan gyerekekhez, közösségekhez kerültek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk, és használóik szívesen forgatják őket.

Bata Boglárka, a Kárpátok Alapítvány igazgatója hozzátette, szívesen segítenek más támogatóknak is adományaikat megfelelő célba juttatni, s az sem elhanyagolható, hogy a közhasznú adomány után jelentős adókedvezmény is érvényesíthető.

 

Tartalom: 
Címkék: 
File attachments: 
CsatolmányMéret
Image icon Dobó Katica könyvátadás702.24 KB