Nemzetközi Konferencia Budapesten

A NESsT aktív szerepvállalásával rendezi meg június 1 és 2 között az ENSZ Iparfejlesztési Szervezete a „Szociális és szolidaritási gazdaság szerepe a társadalmi kirekesztés csökkentésében” című konferenciát Budapesten.

A negatív externáliák növekedése, úgymint társadalmi egyenlőtlenségek, kirekesztődés, a szegénység stb. több országban is megoldásra váró feladat. Ez hatással volt egy új, innovatív üzleti modell kialakulására, a szociális vállalkozásokéra, mely évről évre egyre népszerűbb. Jól mutatja ezt az, hogy Európában több mint 2 millió szociális vállalkozás alakult mára, ez az EU üzleti szektorának 10%-a. A szociális vállalkozások 11 millió főt foglalkoztatnak, ez mintegy 6%-a az EU-ban foglalkoztatottaknak.

A konferencián lehetőség nyílik megvitatni a szociális vállalkozások és más, szociális és szolidáris gazdasági formák szerepét a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésében.

Amennyiben érdeklődik a téma iránt május 25-ig van lehetősége résztvevőként regisztrálni. Bővebb információ a konferenciáról itt érhető el.

Címkék: