1 2 3 4

Sikeresen lezajlott a „Vidéki (kis)közösségek, civil szervezetek helyzetéről” szóló konferenciánk

2018. október 25-én sikeresen lezajlott a „Vidéki (kis)közösségek, civil szervezetek helyzetéről” szóló konferenciánk az egri Érseki Palotában. A rendezvény célja az Észak-magyarországi régióban aktív (kis)közösségek és civil szervezetek szakmai eszmecseréje volt, amely Égető Eszter az Új Nemzedék Központ kollégájának köszöntőjével indult, majd Vartik Melinda mutatta be az  „Észak-magyarországi települések kisközösségeinek megerősítése, aktivizálása ”c. projektünket.  

Vitaindítóként Sebestény István (KSH) tartott előadást a magyarországi civil szervezetek helyzetéről. Ezt követően Móra Vera (Ökotárs Alapítvány), Sélley Andrea (Dialóg Egyesület), és Csathó Tibor (Életfa Környezetvédő Egyesület) beszélték át egymással és a hallgatósággal a témát.

A délutáni szekcióbeszélgetések témái a kommunikáció és forrásteremtés voltak. Kun Alíz (az Igazgyöngy Alapítvány), Molnár Vanda (Opál Alapítvány), és Bakos Gábor (sziamaci.hu) osztottak meg hasznos információkat a civil szervezetek eredményes kommunikációjával kapcsolatban; a forrásteremtés innovatív formáit pedig Pluhár-Schaff Ibolya (Boróka Egyesület) és Oprics Judit (NIOK- Adjukössze.hu) vitatták meg a résztvevőkkel.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenki részvételét, és hamarosan jelentkezünk a következő regionális civil szakmai találkozó témáival és részleteivel.         

Tartalom: 
Címkék: