Sikertörténeteink

2004-2009 Miskolci Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, politológia szak

2002-2006 Miskolci Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, történelem szak

Eddigi munkásságok

2010-től: pályázati referens: Oktatási és Kulturális Minisztérium- Támogatáskezelő Izgatóság

2008-tól az időközi helyhatósági választást követően tagja a helyi képviselőtestületnek

2007-től külsős tagja a helyi képviselő testület Településfejlesztési Bizottságának

2006-tól elnök és alapító: Tolcsvai Fiatalok Tolcsváért Egyesületet

"A Kárpátok Alapítvány által meghirdetett ösztöndíj lehetőséggel 2006-ban találkoztam egy internetes felhívásban. A kiírást elolvasva úgy éreztem, hogy az ösztöndíj programban való részvétel nagyon hasznos lehetne számomra, ezért úgy döntöttem, hogy elkészítem a pályázati anyagom és jelentkezek az ösztöndíjra. Az általam készített pályázat elnyerte a bíráló bizottság tetszését, így elnyertem az ösztöndíjat. Az ösztöndíj feltételek révén kellőképp motiválttá váltam, hogy szakmai tudásomat bővíthessem, illetve újakkal egészíthessem ki. Úgy érzem, hogy a program részeseként rengeteg tapasztalatra tehettem szert, amelyeket sikeresen alkalmazhatok mind a civil szférában, illetve képviselői munkám révén az önkormányzat életében is egyaránt.

Az alapítvány ösztöndíjasaként lehetőségem volt olyan szervezetekkel, illetve emberekkel megismerkedni, akik nagyban segítették személyes, illetve szakmai fejlődésemet. Többek között a miskolci Esélyek Háza, illetve annak volt vezetőjével, Cserjési Máriával, aki sokat segített, hogy belelássak, a régió valós problémáiba. Dr. habil Pető Andrea a miskolci egyetem oktatója is nagy segítségemre volt abban, hogy megtanuljam, miként lehet hatékonyan és jól koordinálva szervezni rendezvényeket. Továbbá nem utolsó sorban a Kárpátok Alapítvány részéről Bata Boglárka személye is fontos tényező volt abban, hogy kellő kitartással és eredményességgel végezhessem a munkám. Nagyon nagy hatással volt még rám Fred Robey is a program fő támogatója. Tőle egy még nálunk kevésbé elterjedt szemléletmódot kaptam, az önzetlenséget, hogy miként segítsünk azokon, akik rászorulnak, és mindemellett tenni is akarnak."

Tresó Dávid
2009, önkéntes- Kárpátok Alapítvány – Magyarország
2009-2010, program asszisztens- Kárpátok Alapítvány - Magyarország

Eddigi tanulmányok, munkásságok:
2011- : kormánytisztviselő (belső ellenőr) - Oktatási Hivatal
2009-2010: program asszisztens- Kárpátok Alapítvány - Magyarország
2009: önkéntes (ÖTLET Program)- Kárpátok Alapítvány – Magyarország
2006-2008: Közgazdaságtan (közgazdász gazdálkodási szakon, egyetemi kiegészítő képzés) - Corvinus Egyetem
2003-2006: Közgazdaságtan (közgazdász gazdálkodási szakon, főiskolai alapképzés) - Eszterházy Károly Főiskola

Tresó Dávid 2009-ben került az Alapítványhoz mint önkéntes, 2010-ben az Alapítvány - követve rekrutációs stratégiáját - a RomaNet Programban program asszisztensként, projekt alapon foglalkoztatásba vette.
2011 áprilisától az Oktatási Hivatal belső ellenőreként dolgozik Budapesten.

"Közgazdászként végeztem az Eszterházy Károly Főiskolán és a Budapesti Corvinus Egyetemen.
2009. április elsején kerültem az ÖTLET Program keretében a Kárpátok Alapítvány-Magyarországhoz.
Az első hónapban az Alapítvány programjaival ismerkedtem meg (közösségalapú vidékfejlesztés, humán-erőforrás fejlesztés, kulturális és környezeti értékmegőrzés, társadalmi kapcsolatok fejlesztése területen), valamint betekintést nyerhettem abba, hogyan működik egy civil szervezet, és egy fiatalos, lelkes csapat tagjává válhattam.
Később a frissen indult TÁMOP projekt megvalósításában asszisztáltam. Ez egy civil szervezeteknek szóló szervezetfejlesztési projekt volt Heves megyében, amelyben a projektmenedzser munkáját segítettem.
Egy nemzetközi hálózat tagjaként az Alapítvány mindennapi munkájához hozzátartozik az angol nyelv használata, így az angol nyelvtudásomat sokszor kamatoztattam.
Az önkéntes program keretében igénybe vehető képzési lehetőséget francia nyelvtudásom fejlesztésére használtam fel, és az Alapítvány egyik tanulmányútja során Párizsban kamatoztathattam azt.
2010-ben program asszisztensként dolgoztam az Alapítvány RomaNet Programjában.
Forráshiány következtében 2011-től foglalkoztatásom az Alapítványnál már nem volt megoldott, kénytelen voltam új munkahelyet keresni – a kollégákkal való jó kapcsolatot továbbra is ápolva. Lehetőség adódott az Oktatási Hivatalnál, és így a civil szférából az állami szektorba kerültem, ahol jelenleg is dolgozom.
A Kárpátok Alapítvány volt az a szervezet, amely elindított a munkavállalás útján: az alapítványnak köszönhetem azt, hogy bevezetett egyrészt a munka világába, másrészt a civil szféra működésébe.
A hozzám közelálló önkéntesség eszméjét a gyakorlatban is meg tudtam valósítani az alapítvány céljainak szolgálatában. Munkám során sok értékes tapasztalatot szereztem, úgy civil szakmai területen (projektciklus-menedzsment, forrásteremtés, szervezeti kommunikáció), mint a munkához kapcsolódó egyéni kompetenciák fejlesztése területén (kommunikáció, munkamorál, csapatmunka stb.)
Ezen kívül sok embert megismerhettem, akikkel az alapítvány a mindennapi munka során kapcsolatban van: szakértők, más civil szervezetek tagjai, állami és verseny szféra egyes képviselői; nem beszélve a kollegákkal kialakult értékes kapcsolatokról.
Büszke vagyok arra, hogy egy kiváló civil szervezetnél kezdtem a pályámat, és arra pedig különösen, hogy mindezt önkéntesként tettem."