Vidéki civil szervezetek együttműködési hálózata

A Kárpátok térségének civil platformja c. projektünk keretében azon dolgozunk, hogy létrehozzunk az északkelet-magyarországi térségben egy civil együttműködési hálózatot, majd pedig egy inter-regionális, határokon átívelő hálózatot is lengyelországi, szlovákiai és ukrajnai szervezetekkel együttműködésben.

A projekt jelen megvalósítási szakaszában kisebb, a vidéki térségekben működő aktív, érdeklődő, az együttműködési hálózathoz kapcsolódni kívánó szervezeteket szólítottunk meg, és invitáltunk meg egy-egy workshopra. 2019. január 15-én Egerben, január 17-én pedig Miskolcon zajlottak a rendezvények, összesen 21 civil szervezettől 32 fő vett részt Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékből.

A résztvevő civil szervezetek megismerkedhettek egymás tevékenységével, tájékoztatást kaptak a projektben eddig lezajlott eseményekről, és a soron következő tevékenységekről. A résztvevők felajánlásokat tettek szervezeteik nevében, hogy ezzel is segítsék az együttműködések kialakulását.

A projektről bővebb információ itt olvasható: http://www.karpatokalapitvany.hu/tartalom/k-rp-tok-t-rs-g-nek-civil-platformja