Yuko Kambara-Yamane professzor látogatása Alapítványunknál

Alapítványunk igazgatója, Bata Boglárka augusztus 4-én találkozott Yuko Kambara-Yamane-val, a japán Kitakyushu Egyetem Kulturális/társadalmi antropológiai centrumának professzorával.
Yuko a szlovák-magyar térség civil szféráját, illetve a határokon átívelő együttműködéseket, határokon átívelő kapcsolatokat kutatja. Boglárka bemutatta Yukonak az Alapítvány létrejöttét előidéző körülményeket, szereplőket, az Alapítvány történetét,és interregionális együttműködések támogatásában betöltött szerepét, illetve jelenlegi programjainkat is. Boglárka elmesélte Yukonak, hogyan az elmúlt 20 év során, hogyan változott meg a Kárpátok régióban a határ szerepe, illetve a határon átívelő együttműködések finanszírozása és fejlesztésben betöltött szerepe, valamint hosszasan beszélgettek arról, melyek azok a társadalmi problémák, amelyek kezelésével Alapítványunk a múltban, és jelenleg is foglalkozik, és melyek ezek közül azok, amelyekkel kapcsolatosan indokolt és eredményes az érintett szereplők határokon átívelő együttműködése, közös fellépése.
Örültünk a megkeresésnek, és bízunk benne, hogy Yuko számára hasznos volt a találkozás, és az elhangzott információk hozzájárulnak kutatása sikeréhez.

Címkék: