Megerősít vagy meggyengít bennünket? – civil találkozó

2020. szeptember 19-én Egerben került sor a  ,,Megerősít vagy meggyengít bennünket?” – civilek a járvány alatt és után – címet viselő regionális civil szakmai találkozónkra, melyet a Szépasszonyvölgyben megrendezett XXV. Eger Civil Ünnepe rendezvényéhez kapcsolódóan tartottunk meg.

A találkozón közel 40 fő vett részt, az északkelet-magyarországi térség civil szervezeteinek önkéntesei, tagjai, munkatársai. Felkért előadóink részvételével, Makula Réka (XXI. Századi Roma Nők Egyesülete), Vartik Melinda (Lamenda Alapítvány) és Csathó Tibor (Egri Civil Kerekasztal) az új koronavírus okozta járvány következtében kialakult rendkívüli helyzetről beszélgettünk. Megvitattuk, milyen módon reagáltak az északkelet-magyarországi térségben aktív civil szervezetek a koronavírus járvány következtében kialakult krízishelyzetekre, hogyan szervezték meg közösségeiket, folytatták tevékenységeiket a megváltozott körülmények között, és miként készülnek a közelgő második hullámra. Mit tanultak mindebből, és mit fognak másképpen csinálni a jövőben a tapasztalataik alapján.

A tartalmas beszámolókat, egy érdekes beszélgetés követett, amely során rendkívül sok résztvevő szólalt fel, és osztotta meg tapasztalatait a témában. Szó esett arról is, hogyan hatott a mindennapokra az online oktatás, a gyermekek otthonléte, a munkakiesés, és hogy a felnőttek és gyerekek miképp élték meg a személyes találkozások mellőzését.

Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt! Reméljük, hamarosan folytatjuk!

Az eseményről készült képek itt érhetőek el. 

Attachment Size
Megerősít vagy meggyengít bennünket? 307.38 KB