Játék a változásért!

Az egri székhelyű Kárpátok Alapítvány a LEGO Csoport támogatásával megvalósuló kísérleti projektjéhez 3 fő környezeti nevelésben jártas szakembert keres Egerben vagy környékéről!

A projekt keretében a környezeti nevelésben jártas szakemberek segítségével, és három Eger környéki kistelepülésen működő civil szervezet együttműködésével szeretnénk kidolgozni egy olyan pilot edukációs programot, melynek segítségével a résztvevő gyerekek figyelmét fel tudjuk hívni a környezetvédelem, fenntarthatóság legégetőbb kérdéseire, és a természet szeretetére, tiszteletére. A program során a természetben, vagy a legszegényebb háztartásokban is fellelhető eszközök, anyagok felhasználásával szeretnénk hozzájárulni a gyerekek játékon keresztül történő tanulásához, a világ felfedezéséhez, és a gyerekek készségeinek, kompetenciáinak bővítéséhez.

A környezeti nevelők feladatai:

• havonta egy alkalommal részvétel a projektmegbeszéléseken

• havonta egy alkalommal gyerekfoglalkozások közös tervezése

• havonta egy alkalommal gyerekfoglalkozások lebonyolítása egy Eger környéki kistelepülésen,

helyi partnereink együttműködésével

• a program tanulságainak összegzése, rögzítése, és egy disszeminálásra (megosztásra)

•  alkalmas oktatási anyag elkészítése

•  részvétel a projekt kommunikációs tevékenységeiben

A projekt időtartama: 2021. április - november (8 hó)

A projekt célcsoportja: 5-12 év közötti hátrányos helyzetű gyerekek

A környezeti nevelők részére havi megbízási díjat nyújtunk, valamint utazási költségeiket térítjük. Emellett az oktatási program kidolgozásában való részvételért (részvételtől függően) megbízási díjat fizetünk. A számlaképesség nem feltétel, de előny (akár civil szervezeten keresztül is).

Jelentkezni lehet:
Németh Mercédesznél a
mercedesz.nemeth@cfoundation.org e-mail címen egy önéletrajz – a releváns tapasztalatok feltüntetésével, - és egy motivációs levél megküldésével legkésőbb 2021. április 11-ig. Korábbi hasonló tapasztalat előnyt jelent a kiválasztás során!

További információ:
Németh Mercédesz:
+36706241995 vagy mercedesz.nemeth@cfoundation.org, illetve tevékenységeinkről https://www.karpatokalapitvany.hu/

A Kárpátok Alapítvány Védelmi Szabályzata: kérjük, minden jelentkező olvassa el.