2010. augusztus: Nyári Egyetem koszovói, macedón és szerb fiataloknak

2010. augusztus 4-én  A Kárpátok Alapítvány és a Demokratikus Átalakulásért Intézet szervezésében koszovói, macedón és szerb fiatalok látogattak Egerbe, ahol az európai integráció és regionális együttműködés témájában hallgattak előadásokat Bata Boglárka, a Kárpátok Alapítvány ügyvezető igazgatója és Köles Sándor, az ICDT alelnöke tolmácsolásában. A Kárpátok Alapítvány legfontosabb határokon átívelő programjai kapcsán Boglárka az Alapítvány két programját emelte ki: a gazdaságfejlesztéstől az oktatásig számos területet felölelő RomaNet programot, illetve az öt országot érintő, a hátrányos helyzetű egyetemistáknak nyújtott Ösztöndíj programot.
A nyugat-balkáni vendégek két hétig tartózkodtak Magyarországon a Demokratikus Átalakulásért Intézet (ICDT) nyári egyetemén, ahol az európai integrációt és a regionális együttműködést tanulmányozhatják. A fiatalok olyan ismeretekkel és tapasztalatokkal gazdagodtak, amelyek révén megtanulják a regionális együttműködés fontosságát, és megismerkednek a közép-európai országok EU-csatlakozásának folyamataival, tanulságaival.

magyar