Közel kétmillió forint támogatás hátrányos helyzetű gyermekek részére

A Kárpátok Alapítvány kuratóriuma 2020. március 27-én újabb közel kétmillió forintos vissza nem térítendő pénzügyi támogatást ítélt meg 13 civil szervezet részére, amelyek hátrányos helyzetű gyermekek korai képességgondozásával foglalkoznak.

A Kárpátok Alapítvány 2018-ban indította el „Roma gyerekek korai képességgondozásához szükséges helyi kapacitások fejlesztése” elnevezésű programját, amelynek keretében 12-13 hátrányos helyzetű vidéki térségben működő civil szervezetet részesít évente közel 40 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban. A támogatott szervezetek az északkelet-magyarországi térségben bonyolítanak le olyan projekteket, amelyek során hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő kisgyermekeknek és családjaiknak nyújtanak koragyerekkori fejlesztéssel kapcsolatos programokat, foglalkozásokat. A program során mindösszesen 300-400 marginalizált helyzetű gyermek támogatása, fejlesztése valósul meg.

Jelen támogatás a már futó projektek úgynevezett kiegészítő támogatása, amelyet az érintett gyermekek, családok fejlesztésére, támogatására fordíthatnak a kezdeményezett szervezetek, a részletes támogatási eredmény lista csatolva található.

A programról ITT olvasható részletes információ.