"Ajándékozz másképp" - Karácsonyi Kampányunk

Az Ünnepekhez közeledve úgy döntöttünk, hogy idén is folytatjuk a tavalyi évben elindított „Ajándékozz Másképp” elnevezésű kezdeményezésünket. Ezzel a kampánnyal szeretnénk támogatóink, partnereink, segítőink tudatos ünnepi előkészületeihez hozzájárulni. A kampányunk célja, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntartható, közösségi szempontokat érvényesítő, értelmes, és társadalmilag hasznos pénzköltésre, az ajándékozás, adományozás legkülönfélébb formáira.

A Karácsonyi ünnepeket megelőző négy hétben négy különböző téma keretében mutatunk be – honlapunkon és Facebook oldalunkon - olyan hazai és külföldi kezdeményezéseket, amelyek a tudatos vásárlás, tudatos és fenntartható életvitel témája köré szerveződnek. A következő témákat fogjuk körüljárni:

1) „Ajándékozz változást!” vagy „Ne vásárolj, inkább adományozz!”– kreatív ajándékozási formák itthon és külföldön, amelyekkel még segíthetsz is…

Giving Tuesday - "Adni jó, kedd!"

Nagyvonalú adomány helyi közösgeknek az egri TESCO Áruháztól

6 kérdés, amit gondolj át, ha adományozni szeretnél

Karácsony másképp: 5 ajándék, amely több mint egy újabb tárgy

2) Hogy döntsem el, kinek adományozzak? - civil szervezetek és különböző platformok, amelyeken keresztül biztosan jó helyre kerül adományod.

Adjukösze

3) Adni nem csak tárgyakat, hanem időt, odafigyelést, szakértelmet is lehet… - önkéntesek által megvalósított kezdeményezések, amelyekbe akár te is bekapcsolódhatsz, vagy akár te is indíthatsz hasonlókat.

Így adományozz, ha tényleg segíteni akarsz

Idén nagyon másképp ajándékoztunk

4) A tudatos ajándékozás: mi az a fair trade; miért fontos, hogy helyi terméket, helyi termelőtől vásárolj?

7+1 tipp a zöldebb és etikusabb karácsonyhoz!

Kellemes ünnepi készülődést kívánunk!

Kövessetek bennünket, érdemes!