Az Alapítványnál jártak a GeorgiaTech Egyetem diákjai

Ahogyan 2011-ben, a Kárpátok Alapítvány idén is részt vett az atlantai (US) Georgia Mőszaki Egyetem (GeorgiaTech) fiatal egyetemistáknak szervezett programjában.
A fiatalok 4 hétig tartó magyarországi látogatásuk során elsősorban a Magyarországon működő szociális vállalkozásokat, valamint budapesti és vidéki civil szervezetek működését tanulmányozzák. 
                                               

Június 14-15-én a hét amerikai hallgató és tanáraik Egerben, az Alapítvány szervezésében ellátogattak Szomolyára, ahol a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület bemutatta a bükkaljai kaptárkövek megmentéséért lebonyolított projektjét, a Szomolyai Romákért Egyesület pedig egy nemrégiben felújított pinceházban vezette körbe a fiatalokat. Ezt követően a noszvajon található Farkaskői Barlangok Alkotótelepen egy korábban lakóbarlangból kialakított mővésztelepen nézhettek körbe, majd ellátogattak egy közel 4000m2-es borospincerendszerbe is.
A diákok ezen felül megismerkedtek a Kárpátok Alapítvány működésével, programjaival, valamint Eger város nevezetességeivel is. 
 

Tartalom