Meghirdetjük a Kárpátok Esélyegyenlőségi Ösztöndíj Programot a 2018/2019-es tanévre

A Kárpátok Alapítvány-Magyarország Frederick C. Robey támogatásának és az adó 1%-os felajánlásoknak köszönhetően ösztöndíj pályázatot hirdet a 2018/2019-es tanévre.

Az ösztöndíj keretében azt az 1-3 fő, hátrányos helyzetű fiatalt kívánjuk támogatni, akik a 2018/2019-as tanévben a Kárpátok régió magyarországi területén (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék) élnek és azon tanulók, akik a régió bármely középiskolájában érettségi bizonyítványt szereztek, és a 2018. februári felvételi időszakban a régió bármelyik felsőoktatási intézményébe sikeresen felvételiztek; valamint bármely, a régióban található felsőoktatási intézményének hallgatói, és akik elkötelezettek a térség problémáinak megoldása, és hosszú távú fenntartható fejlődésének biztosítása iránt; valamint felsőoktatási tanulmányaik elvégzése után a régióban kívánják szakmai tevékenységüket ellátni.

Pályázhatnak, akik:

• a Kárpátok régió magyarországi területén (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék) élnek;
  • bármely, a régióban található felsőoktatási intézményének nappali tagozatos hallgatói;
  • az érettségi bizonyítványuk átlaga minimum 4,0 (jó) (első éves hallgatók esetében) / minimum 3,5-ös tanulmányi eredménnyel rendelkeznek az utolsó lezárt félévben (egyetemi, főiskolai hallgatók esetén);
  • szociálisan hátrányos helyzetű, rászoruló fiatalok;
  • elkötelezettek a térség problémáinak megoldása, és hosszú távú fenntartható fejlődésének biztosítása iránt;
  • valamint felsőoktatási tanulmányaik elvégzése után a régióban kívánják szakmai tevékenységüket ellátni.

A felsőoktatási intézmény hallgatói közül előnyt élveznek a kiválasztásnál azok, akik:

• szakdolgozatukat a régió problémáival és azok megoldásaival kapcsolatban írják;
  • Első évesek valamely humán irányultságú, gazdasági és/vagy társadalomtudományi szakon (pl.: a Szociálpedagógia, Neveléstudományi, Kisebbségtudományi, Turizmus és Politológia Tanszékeken tanulók);

A jelentkezéshez szükséges pályázati anyag tartalma és a szükséges iratok:

• motivációs levél – maximum 800 szó (melyben szerepel a hallgató/leendő hallgató régióhoz fűződő viszonya, illetve az ösztöndíj felhasználásnak/szükségességének indoklása, jövőbeni szakmai és tanulmányi tervei, céljai);
  • Egy maximum 1 oldalas esszé „Milyennek látom a régiómat 10 év múlva” címmel;
  • iskolalátogatási igazolás (egyetemi, főiskolai hallgatók esetén) / igazolás arról, hogy a diák felvételt nyert bármelyik, a régióban található felsőoktatási intézménybe (érettségizettek esetén);
  • az utolsó lezárt félév leckekönyvi másolata / érettségi bizonyítvány másolata;
  • a pályázó nyilatkozata és az azt alátámasztó dokumentumok a hallgató anyagi, szociális helyzetéről (saját bevétel, szülők bevétele, testvérek száma, egyéb ösztöndíjak, stb.).

A pályázati anyagot egy példányban, elektronikus formában (a szükséges igazolásokat szkennelve) kérjük eljuttatni Mészáros Orsolya részére az orsolya.meszaros@cfoundation.org e-mail címre!

Az ösztöndíjjal járó hallgatói kötelezettségek:

• heti 10 órában „A régióért a régióban” c. önkéntes munka Alapítványunknál, vagy egy partner szervezetünknél;
  • részvétel az Alapítvány programjain;
  • a jövő évi önkéntesek mentorálása.

Amit kínálunk:

• szakmai tapasztalat a civil szférában (szükség esetén a szakmai gyakorlatról igazolást állítunk ki);
  • havi folyósítású ösztöndíj (10-30e Ft/hó/fő);
  • rugalmas, egyéni beosztás.

A pályázat benyújtásának határideje:

2018. június 30. éjfél

Ne maradj le róla!

A programra a jelentkezés a megadott határidőig folyamatos!

Jelentkezésedhez küldd el minél hamarabb az önéletrajzodat, motivációs leveledet és a kért esszét, a többi dokumentumot elegendő lesz benyújtanod a személyes meghallgatás időpontjáig!

További információ:

Mészáros Orsolya
Kárpátok Alapítvány-Magyarország
(www.karpatokalapitvany.hu)
3300 Eger (Felnémet), Felvégi út 53.
Tel.: 36-516-750
E-mail: orsolya.meszaros@cfoundation.org