A gyerekek és sérülékeny személyek biztonsága fontos nekünk

Elkészült alapítványunk Védelmi Szabályzatát összegző rövid videója, amely itt tekinthető meg. Irányelveink betartásával megelőzhető a programjainkon résztvevő gyerekek és sérülékeny személyek bántalmazása, szavatolható biztonságuk; a dokumentum részletes útmutatóként is szolgál munkatársaink, önkénteseink és partnerszervezeteink számára a tekintetében, hogyan ismerhető fel a bántalmazás, milyen jelei vannak, mit tehetünk, amennyiben felmerül a veszélyeztettségnek, bántalmazásnak akár csak a gyanúja is. Partnereink számára ajánljuk mind a kisvideó, mind a részletes szabályzat megtekintését, megismerését, azok követését, betartását, az irányelvek szervezetükön belüli alkalmazását. Amennyiben szeretnék elkészíteni saját szabályzatukat, szívesen segítséget nyújtunk annak megírásában vagy alapul vehetik az általunk elkészített dokumentumot is. Sőt, azokban a programokban, ahol közvetlenül érintettek gyerekek, vagy sérülékeny személyek, valamennyi partnerszervezetünktől megköveteljük, hogy rendelkezzen ilyen szabályzattal, vagy legalább a miénkben foglaltak szerint járjon el munkája során.

A dokumentum az alábbi linken érhető el:

LINK