Nemzetközi Konferencia Egerben

 

;

A Kárpátok Térségének Civil Platformja - Nemzetközi Konferencia Egerben 2024. február 29. – 2024. március 1. között zajlott le Kárpátok Alapítvány szervezésében. A rendezvényen a térség vezető civil szervezetei, valamint hazai és nemzetközi szervezetek képviselői tanácskoztak. Célja, az öt országon (Magyarország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Ukrajna) átívelő civil együttműködési platform megerősítése.

Az eseményt Őexcellenciája, Trine Skymoen, Norvégia Magyarországi Nagykövete nyitotta meg, majd Köles Sándor, a Kárpátok Alapítvány kuratóriumi elnöke ismertette a Kárpátok Térségének Civil Platformjának célkitűzéseit és eredményeit. A konferencia során jó gyakorlatok kerültek bemutatásra az állampolgári aktivitás és azon belül is a fiatalok társadalmi ügyekben való részvételéről, valamint a határon átívelő együttműködések civil társadalomformáló szerepéről a Közép- és Kelet-Európai régióban.

Kárpátok Szolidaritás címmel panelbeszélgetés zajlott arról, hogy a különböző civil szervezetek hogyan reagáltak az ukrajnai háborúra. Az esti órákban került sor a Civil Innovációs Díj ünnepélyes átadására, és a Platform öt országából a nyertes kezdeményezések bemutatkozására.

A konferencia második napján a résztvevők a Platform jövőjét és fenntarthatóságát vitatták meg. Az eseményt egy közös tervezés zárta, úgynevezett Nyitott Tér technikát használva, melyből a közös akcióterv készül a jelenlévők jövőbeli határon átívelő együttműködéseinek támogatására.

További információ a projektről és a konferenciáról:

 

A konferencia anyagai itt találhatóak!

 

A projekt az Interreg Central Europe Program, az Európai Unió, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg. A magyar partner részvétele a projektben a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.