"Az Alpoktól a Kárpátokig" projekt partnertalálkozó

 

Nagy örömmel osztjuk meg, hogy a Kárpátok Alapítvány is képviseltette magát a Central Mountains projekt találkozóján, mely 2024. június 4-6. között került megrendezésre Mallnitzban. Az eseményen alapítványunk kuratóriumi elnöke, Köles Sándor, és kollégánk, Németh Mercédesz vettek részt.

Június 5-én a reggeli regisztrációt követően áttekintettük a projektet a Hohe Tauern Nemzeti Park központjában, amely során a projektmenedzsment, pénzügyi előrehaladás, kommunikáció, valamint a pilot projektek bemutatása került terítékre. Az ebéd után rövid tanulmányút és kirándulás következett a nemzeti parkban, ahol megcsodálhattuk az Alpok közeli hegycsúcsait.

Június 6-én a második periódusban megvalósuló pilot akciók részletes bemutatása és következő lépések, valamint a módszertani és monitoring keretek áttekintése zajlott délelőtt, délután pedig egy rövid tanulmányút és vezetett túra a nemzeti park központjában, végül egy záró megbeszélés és tapasztalatok megosztása zárta a kér napos rendezvényt.

Az esemény kiváló alkalom volt a tapasztalatcsere és a jó gyakorlatok megismerése szempontjából. Hálásak vagyunk minden résztvevőnek az aktív részvételért és az együttműködésért!

A legközelebbi partnertalálkozót mi szervezzük márciusban, ahol a Kárpátok Térségének Civil Platformjáról, az elkövetkezendő teendőkről lesz szó, illetve bemutatjuk a Bükköt és környékét az ide érkező projektpartnereknek.

 

A magyar partner részvétele a projektben a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

 

                ;     ;      ;