450 000 Ft támogatás a Dorkász Alapítványnak

Kárpátok Gyorsegély Alap Ukrajnáért_Dorkász Alapítvány

A Kárpátok Gyorssegély Alap Ukrajnáért program keretéből a debreceni Dorkász Alapítvány 450.000 forintos támogatásban részesült.

Az alapítvány a menekült családokat a háború kitörése óta a Dorkász kempingben fogadja, s látja el. Jelenleg 200 főről gondoskodnak, azonban a menedéken túl étkezést és oktatást is biztosítanak a főleg kárpátaljai roma családoknak. Az ő gyermekeik hazai köznevelésbe történő integrálása az alapítvány hosszútávú célja. Jelenleg 5 csoportban folyik az oktatás, felzárkóztatás, az 5 csoportban 50 tanköteles korú gyermek van.

A „Visszatérés a gyökereinkhez” projekt keretén belül néptáncpedagógiai foglalkozásokkal, ezen belül maskarás gyermekműsorral és 2 táncházzal - amelyet zenekar is kísér - kedveskednek az ukrán menekülteknek, Egy-egy alkalommal egyszerre 2, illetve 3 csoport gyermekeinek adnak lehetőséget a bekapcsolódásra. Hisznek abban, hogy a közös gyökerekhez való visszatérés eredményes lehet a jövőbeli munka során. A néptánc alkalmat biztosít arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a magyar hagyományokkal, népszokásokkal, népviseletekkel, hangszerekkel. A közös tánc pedig erősíti az összetartozás-érzést, csapattá kovácsol.

A civil szervezet munkájáról itt olvashat:

https://www.dorkasz.hu/project/16/menekultmisszio/

 

Facebook oldalukat naponta frissítik:

https://www.facebook.com/DorkaszMinistries

 

Sikeres projektmegvalósítást kívánunk!

 

További információ a programról:

https://www.karpatokalapitvany.hu/karpatokgyorssegelyalapukrajnaert