Közel 25 millió forint különleges tehetségű kézművesek és iparművészek támogatására

A New York-i székhelyű Réka Darida Foundation 2021-ben indítja el programját, amelynek keretében egy éven át havi ösztöndíj jellegű támogatásban, valamint a projektek megvalósításához szükséges dologi kiadások fedezésére egyedi elbírálással megállapított pénzügyi támogatásban részesíti a népi kézművesség és a magyar népművészetben gyökerező iparművészet területeken tevékenykedő különleges tehetségű alkotókat, akik Magyarországon vagy a határon túli magyar területeken végeznek önálló alkotói tevékenységet.

A program lebonyolításában magyarországi partnerként vesz részt a Kárpátok Alapítvány, végzi az ösztöndíjak és támogatások utalványozását, és felhasználásának nyomon követését. Ennek értelmében 2021. szeptember 3-án a Kárpátok Alapítvány kuratóriuma öt művész részére hagyott jóvá egy-egy éves ösztöndíjtámogatást mindösszesen 21.000.000 Ft összértékben, valamint két művész alkotói projektéjét külön támogatásban is részesíti 3.750.000 Ft értékben.

Gratulálunk a kiválasztott ösztöndíjasoknak, és támogatott szervezeteknek, valamint a program valamennyi közreműködőjének! Sok sikert és eredményes munkát kívánunk!

A döntési lista elérhető ITT

A programról további információ a Réka Darida Foundation honlapján érhető el.