LEGO Klubok

LEGO Klubok: Fejlődés és Közösség a LEGO Segítségével

2023.10.01. – 2024.03.31.

 

A LEGO Klubok projekt három településen (Nyírmihálydi, Nyíregyháza, Nagykálló) valósul meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Kárpátok Alapítvány koordinálásában és a LEGO Csoport támogatásával, együttműködve a helyi közösségekkel. A projekt központjában a hátrányos helyzetű gyerekek oktatási támogatása, játékos készségfejlesztése áll, amely során a LEGO építőkockák kreatív eszközként szolgálnak a fejlődésükben. A LEGO Klubok során a gyerekek kreativitásukat és problémamegoldó készségeiket fejleszthetik a LEGO építőkockák segítségével. A projekt kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű gyerekek készségeinek, képességeinek játékon keresztül történő fejlesztésére, bevonva abba a szülőket, szélesebb családot, helyi közösséget is. A közös játék révén a projekt helyi szervezői valamennyi településen olyan lehetőséget teremtenek a nem formális tanulásra, ahol a gyerekek szabadon kifejezhetik ötleteiket és együtt dolgozhatnak másokkal, erősítve a csapatmunkát.

A helyi önkéntesek, köztük a nyíregyházi LEGO gyár munkatársai, segítik a gyerekeket a klubokban, inspirálva és támogatva őket a tanulásban és fejlődésben. A foglalkozásokat szakemberek vezetik, akik szaktudásukkal hozzájárulnak a gyermekek optimális fejlődéséhez, továbbá koragyerekkori fejlesztési szakember is támogatja munkájukat a Kárpátok Alapítvány jóvoltából.

A LEGO Klubok projekt nem csupán játékot kínál, hanem életre szóló tanulási és fejlődési lehetőségeket a hátrányos helyzetű gyerekek számára, köszönhetően a LEGO és a közösség együttműködésének. A szakemberek részvétele pedig garancia arra, hogy a gyerekek megfelelő fejlődési úton járjanak, és értékes tapasztalatokkal gazdagodjanak.

 

További információ a projektről:

Bata Boglárka, igazgató

boglarka.bata@cfoundation.org