Svédország nagykövete volt a vendégünk

Svédország nagykövete volt a vendégünk

Őexc. Dag Hartelius, Svédország budapesti nagykövete tett látogatást a Kárpátok Alapítvány meghívására és szervezésében Egerben és környékén 2021. július 13-án. A nagykövet úr látogatását az egri városházán kezdte, ahol Minczér Gábor alpolgármester fogadta.

Ezt követően Szomolyára látogatott, ahol Lázár Irénke, a Szomolyai Magyar Roma Egyesület elnöke mutatta be szervezete hiánypótló munkáját, melyet szegénységben élő (roma) helyi közösséggel, integrációjuk érdekében végeznek immáron több mint 15 éve.

Következő megállónk Noszvajra vezetett, ahol a Farkaskő Egyesület mutatta be a barlanglakásokban kialakított művésztelep létrehozásának történetét, és sokrétű tevékenységeiket.

Ezt követően a Kárpátok Alapítvány stábja, kuratóriumi és felügyelő bizottsági tagjai mutatták be a szervezet elsősorban vidéki térségek felzárkózásért végzett munkásságát és a jelenleg is futó programjainkat.


Végezetül, a nap lezárásaképpen egri és térségi civil szervezetekkel szerveztünk egy műhelybeszélgetés a vidéki civil szervezetek helyzetéről.

 

További információ és képek:

https://www.facebook.com/EmbassyOfSwedenInBudapest/posts/4235306759859714